DSCF6269 Text 2 kleinHet verslag van de Synode 2018 van de Europees-Continentale Provincie van de Evangelische Broedergemeente is vertaald en digitaal beschikbaar. Deze Synodezitting vond van 26 mei tot 1 juni 2018 in Herrnhut plaats en was de eerste Zitting van de nieuwe synodale periode, die tot 2024 gaat.

De "Besluiten en Verklaringen" van de Synodezitting 2018 in Herrnhut zijn in papiervorm naar de Synodeleden en naar de gemeenten en instellingen van de Broedergemeente verstuurd. Daarmee treden de besluiten van de Synode 2018 in werking. U kunt een digitale versie van "Besluiten en Verklaringen 2018" in Nederlands en Duits hieronder downloaden:

plenaire vergadering

Het was geen gewone Synodezitting. De Synode werd van begin af aan bepaald door het heengaan van br. Mark de Vos (predikant van de Broedergemeente Utrecht en lid van het bestuur van het Zeister Zendingsgenootschap), door een verkeersongeluk tijdens zijn reis vanuit Nederland op weg naar Herrnhut.

DSC 0857Zaterdag 19 mei 2018 kwamen de Nederlandse afgevaardigden naar de Synode van de Europees-Continentale Provincie van de Broedergemeente in Zeist bij elkaar om zich voor te bereiden op de aanstaande Synodezitting 2018 in Herrnhut (Duitsland). In het kader van een vergadering van de Centrale Raad van de Evangelische Broedergemeente in Nederland werden vragen gesteld bij het verslag van het Provinciaal Bestuur.

Synode Herrnhut 2010Van 26 mei t/m 1 juni 2018 komt de Synode van de Europees-Continentale Provincie (ECP) van de Broedergemeente in Herrnhut (Duitsland) bijeen. Onder het thema "Door Christus verbonden – op weg in de wereld” wil het kerkparlement ook “Atelier van de toekomst” zijn.