Logo Synode 2022D kleinHet officiele verslag van de (digitale) Synode 2022 is in het laatste nummer van de "Herrnhuter Bote" verschenen en nu ook in het Nederlands beschikbaar. Zoals in Nederland gebruikelijk publiceren wij het verslag alleen digitaal. U kunt het hieronder downloaden.

dove 7049752 1920De (digitale) Synodezitting 2022 werd gehouden in de periode waarbij de Russische inval in Oekraïne gaande was. Deel van de Synode was een ontmoeting met drie Oekraïnse vrouwen, die voor de oorlog waren gevloren en in het gastenhuis KOMENSKÝ tijdelijk tot rust konden komen.

Synode OekraineKorte live-verslagen over de situatie en de zorgen komen uit alle landen waar de Europees-Continentale Provincie van de Broedergemeente vertegenwoordigd is: uit Estland, Letland en Denemarken; uit Zweden en Albanië. Uit de naburige Britse Provincie ontvangt de Synode een bericht van zr. Roberta Hoey van het Provinciaal Bestuur.

csm Synode 2022 1148bac4c5De Synode van de Europees-Continentale Provincie van de Evangelische Broedergemeente begint op zaterdag 5 maart.2022. Nadat de synode 2020 was uitgesteld vanwege de Corona-pandemie en vervolgens helemaal was afgelast in 2021, hebben het Provinciaal Bestuur en het Synodebestuur nu besloten om de Synode digitaal te houden. Het leek te onzeker of de afgevaardigden uit tien Europese landen onder de huidige omstandigheden in staat zouden zijn om naar Herrnhut te komen en zeven dagen intensief samen te werken. De Synode kon niet opnieuw worden uitgesteld vanwege de hangende besluiten en verkiezingen.

De "Besluiten en Verklaringen" van de digitale Synodezitting 2022 zijn in papiervorm naar de Synodeleden en naar de gemeenten en instellingen van de Broedergemeente verstuurd. Daarmee treden de besluiten van de Synode 2022 in werking. U kunt een digitale versie van "Besluiten en Verklaringen 2022" in Nederlands en Duits hieronder downloaden: