csm banner synode 2024 df7c3df908Dag 4 van de synode

En toen was het de 4e dag … we zijn al over de helft van onze synode-dagen.

Het ochtendgebed begon om 7 uur, eenieder die behoefte daaraan heeft, mag dagelijks hieraan deelnemen. In de commissies zijn wij gestart met het bespreken van de tekst Markus 14: 3-9 met de vraag “waarvoor hebben we genezende herdenking nodig”. Daarna hebben wij voorstellen en verslagen besproken. Na al het harde werken, was het tijd voor een koffie/thee break.

Voordat de eerste plenaire vergadering begon, hebben enkele synodeleden gezongen bij de 80-jarige br. Hans Michael Wenzel, een zeer betrokken Hernhutter, die jarenlang ook synodaal is geweest. De middag begon met het middaggebed.

Na de lunch hebben we een ontmoeting gehad met het Bach koor uit Pennsylvania. Zij hebben enkele liederen ten gehore gebracht. De gemeente heeft ook samen met het koor enkele liederen kunnen zingen. Daarna was er een moment van ontmoeting tussen de synodeleden, de koorleden en de aanwezige gemeenteleden. Onder het genot van koffie/thee en natuurlijk ook andere lekkernijen. Toen was het moment voor de groepsfoto in de kerkzaal. Vervolgens konden wij verder met het bespreken van voorstellen en verslagen.

Na het avondeten werd de laatste plenaire vergadering voor de dag gestart. De kandidaten voor de functie van lid vna het Provinciaal Bestuur hebben zich voorgesteld. De synode heeft de ruimte gehad vragen te stellen aan de kandidaten. Donderdag vinden de verkiezingen plaats.

De avond werd met gezang afgesloten en voor wie dat wilde was er gelegenheid voor ontmoeting met elkaar bij de nazit in het synode-café onder het genot van Duitse dranken en Surinaamse snacks.

Deborah de Graav