Jahreslosung 2024 niederländisch webDe Evangelische Broedergemeente wenst alle leden en vrienden, partners en bondgenoten een gezegend jaar 2024.

Met het Woord voor het Jaar 2024 worden wij uitgenodigd om van het jaar 2024 een jaar van liefde te maken.

Jens-Uwe Friedrich uit Templin in Duitsland heeft bij het Woord voor het Jaar een bijzonder mooi schilderij gemaakt.
Hij schrijft bij dit schilderij:

We zijn allemaal verschillend - een bont gezelschap. Iedereen heeft iets speciaals - niemand is perfect. In deze diversiteit moeten we elkaar met vriendelijkheid en liefde behandelen. Dit is goed voor elke gemeenschap - te beginnen met het gezin. Wie liefheeft geeft meer dan verwacht - de sterken beschermen zwakken - anderen helpen mensen overeind - weer anderen troosten de kleintjes - wij reiken elkaar de hand - we horen bij elkaar. Het leven gaat niet aan ons voorbij zonder een spoor na te laten, we hebben littekens die we liever verbergen achter een gladde façade.

Mijn rechterhand heeft bijvoorbeeld littekens van een ongeluk toen ik 11 was. Ik heb mijn handafdruk bewust zo gelaten - het is een deel van mij. De kwetsbaarheid en zere plekken van anderen kennen en accepteren en ze met zorg behandelen - dat is de basis voor een liefdevolle relatie.

Mogen onze handen met elkaar van het jaar 2024 een jaar van liefde maken.